Walthorn

Daglig vedlikehold:
Før spilling sjekkes ventilene om disse er tilstrekkelig smurt. Skru av bunnskålen på ventilen og legg noen dråper Rotor Oil på sentertappen dersom dette trengs.
Etter spilling tømmes instrumentet for spytt og fukt. Dette gjøres enkelt ved at alle bøyler tas av og tømmes én og én.
Tørk av instrumentet utvendig med en pusseklut som er egnet til dette. Benytt en klut som ikke riper opp instrumentet.

Periodisk vedlikehold:
Ta ut alle bøyler.
Legg kun bøylene i lunkent vann tilsatt Yamaha Brass Soap. La det gjerne ligge noen minutter slik at såpa får virke litt.
Instrumentet kan skylles innvendig for hånd. Unngå å få vann på de mekaniske delene på ventilene.
Benytt en myk og fuktig klut til vask utvendig.
Munnstykket vaskes med en egnet munnstykkebørste. Ønskes munnstykket helt rent og fritt for bakterier (sterilisering, kan det legges i en kjele med vann som kokes opp). Ta munnstykket ut og rengjør med munnstykkebørste.
Når hele instrumentet er rengjort, skylles alle delene godt i lunkent vann slik at all såpe fjernes.
Legg så instrumentet på et håndkle slik at vannet får renne av.
Når alle delene er tørre, smøres stemmebøylen inn med Tuning Slide Oil. Dette gjør at bøylene alltid glir godt og ikke setter seg fast. Sett sammen instrumentet og spill i vei!

Ventilvedlikehold:
Smør bevegelige ventilarmer / -ledd med noen dråper Spindle Oil.
Skru av bunnskålen på ventilen og legg noen dråper Rotor Oil på sentertappen. Skru så bunnskålen på plass.

Oppstår det problemer som ekstra trege ventiler der det ikke hjelper med rengjøring og Rotor Oil, bulker eller skader ellers på instrumentet, ta kontakt med vår reparatør (Blåsmo Musikk a/s)

Read file